Close

3 januari, 2009

Etapp nr 6, äntligen ett bra distanslopp!

Så var det bara en etapp kvar.. skönt, för kroppen börjar bli lite mör och huvudet börjar tänka på annat! 🙂

Dagens etapp gick bra, äntligen börjar det kännas som det ska i klassiskt. Överlag var jag stark uppför idag, hade grymma skidor, men var lite sämre utför då jag inte fick med mig farten riktigt över krönen. Tyvärr fick jag en riktigt skitstart med strul och krångel, men det är ju så det är om man inte kommer iväg bland de första i masstartslopp. Efter strulet började jag jaga och klättrade stadigt i resultatlistan. Ett tag trodde jag nästan att jag skulle åka ikapp Longa och Saarinen, men energin började tryta lite på slutet och jag föll tillbaka till en fin 8:e plats. Jag hade som mål att komma topp-tio idag
för att stanna topp-tio i totalen, och det gjorde jag ju! Skönt!

Jag ser framemot i morgon, där kan allt hända. I fjol gick det bra i backen och jag hoppas på ett liknande lopp i år.

Nu vet jag lite mer vad som väntar mig, om det är positivt eller negativ vet jag inte men det blir spännande! Jag och Sara var bort till backen efter loppet idag och snackade lite taktik och kikade lite hur brant det verkligen var. Det kommer att bli tufft, inget snack om den saken men sen är det upp till en själv hur tufft det blir. Jag ska göra mitt bästa att det bli SKIT-TUFFT! 🙂 I alla fall var det ganska brant redan i början av backen, trots att man inte tror det, för fort gick det när vi vände om
och åkte utför!

Nu ska jag försöka vila lite, sen blir det massage och en jogging runda och en rejäl middag!

Håll era tummar och jag ska göra mitt absolut bästa i morgon!

/en Anna som börjar se slutet på detta äventyr, men än är det inte slut!