Close

2 januari, 2009

Oh my god! Yes! Etapp 5

Vilken jäkla mäktig känsla det var att skära mållinjen först igår, för första gången i mitt liv! Nu var det ju tyvärr inte en A-final, men för mig spelade det mindre roll, det var bara så mäktigt att få vara först! 🙂

Känslan var grym genom alla lopp igår, men innan start var jag bra osäker på hur formen skulle vara för jag var otroligt trött och seg. När jag väl kom igång så släppte alla spärrar och jag kände mig stark och pigg. Det var häftigt att gå vidare sopm nummer 2 och inte "bara" som luckylooser. Sen var jag för ivrig i semifinalen och snubblade i snön för jag blev för framtung, men jag struntade i att bli arg och lade allt krut mot B-finalen istället. Där fick jag en lite bättre start än i semin och var trea upp i första backen och sedan var det ju bara sista stigningen kvar (den jag fällde mig själv i i semin) och då satsade jag allt på ett kort, men tackvare erfarenheten sedan racet innan försökte jag resa upp mig lite bättre så jag inte skulle stå på näsan igen. I backen var det bara att trycka på och jag fortsatte maxa hela vägen in mot mål, för jag hade ingen koll på hur nära de andra var mig! Så jäklar roligt!

Jag hade samma taktik, tankar och känslor inför gårdagens sprint som inför sprinten i Prag och behöver väl inte skriva att jag ringde Emil för att få lite tips även inför denna sprintetapp…

Vi har precis anlänt till Cavalese, några kilometer från stadion i Val di Fiemme. Vi övernattade i München och fortsatte i morse hit till hotellet, för övrigt samma som vi bodde på i fjol. Ett riktigt mysigt och härligt hotell, lite hemtrevligt till skillnad från de hotell vi bott på hittills! 🙂

Vi ska strax åka iväg och testa banorna inför morgondagens masstart, det verkar vara samma banor som i fjol och de är tuffa och bra. Nu börjar kroppen bli rätt mör och även om jag var i bra slag igår, kan det ändras fort men mitt mål är fortfarande att slå mig in på ett total topp-tio plats. Så för mig i morgon gäller det att våga plåga mig rejält och hänga i så bra det bara går, jag ska var tuff och våga ta för mig! 🙂

Nu ska jag springa och byta om, men återkommer om något nytt dyker upp!

/en glad men ändå laddad anna