Close

1 januari, 2009

Nytt år och etapp 4

Första dagen på 2009! 🙂 Kroppen pyser så där lite skönt, huvudet är lagomt trött men suget inför dagens sprint är det inget fel på!

Gårdagens lopp blev inte riktigt vad jag hade hoppats på, det kändes riktigt bra på uppvärmingen och jag fick en positiv förhoppning om dagen. Men känslan jag hade under uppvärmingen infann sig inte riktigt under loppet, jag stressade och kom inte in i åkningen riktigt. Kanske ville jag för mycket, vem vet? Trots det får jag väl så här i efterhand vara rätt nöjd och jag klättrade ju en placering i sammandraget..

Till lördag ska jag försöka finna den där underbart härliga känslan som jag får i klassiskt åkning när det går bra, när jag bara flyger fram och jag behöver inte tänka en tanke för att få tekninken att träffa.. Tycker inte att jag funnit den någon gång i år riktigt, men på lördag då jäklar! 🙂

Sen är det så att jag är så himla beroende av bergbett på fästet och får jag de minsta tjuvsläpp (som man ofta får, även om skidorna är kanonbra!) har jag lätt att börja spänna mig och inte åka så avslppnat som jag vill! Så på fredag när vi kommer fram till Val di Fiemme ska jag och Mr Niemi gå igenom mina bästa par för att se hur mycket fästa vi kan lägga på dem utan att det påverkar glidet för mycket, det kommer att bli intressant!

Så idag är det åter dags för sprint, denna gång en bana med stigning (2 st faktiskt), och det ska bli himla kul! Ska försöka hitta tillbaka till känslan jag hade i förra sprinten, mitt mål är även denna gång att gå vidare för att sedan samla små många bonussekunder som bara möjligen går!

Nu ska jag ut och jogga en sväng innan väskan åter ska packas och vi far till stadion för att sedan fara vidare mot München (där vi stannar i natt) och sedan Val di Fiemme. En resa på totalt närmare 90 mil… Så det blir en del bilresande också!

På återhörande och god fortsättning på det nya året! 🙂
/Anna