Close

14 november, 2008

Inte överens..

Så sköts tävlingspremiären på framtiden.. förhoppningsvis inte på så lång tid, men ändå!

Jag har nog aldrig varit så laddad inför en tävling som jag är nu, och sen skiter det sig med en "strunt"-skada! Attans!

Det var i måndags kväll som jag tillsammans med Charlotte och Sara Lindborg skulle köra impulser under övervakning av Magnus och Jocke. Passet gick riktigt bra och jag kände mig stark och förvånansvärt snabb! Kanske var jag lite för snabb i rörelserna så att mina segstartade muskler inte riktigt hängde med.. Jag vet inte riktigt, men på morgonen dagen efter vaknade jag och kände som en spänning i baksidan, strax ovanför käneet. Jag trodde att det var träningsvärk eftersom jag började bli lite sliten och för att jag var ovan att köra med den rappheten. Tänkte att det borde släppa under dagen.. Men det gjorde det inte!

På onsdag morgon körde jag ett skatefartpass som gick lite så där, jag kände mig stark på första och sista intervallen men lite seg där emellan. Min baksida kändes inte riktigt bra och det kändes som om det hämmade mig lite i åkningen. Jag tog kontakt med fysion som vi hade med oss, och han kollade upp det… Det visade sig att det var en lättare bristning, som med några dagarns vila och rehabträning borde ge med sig. Jag hoppades fortfarande på tävlingsstart, men efter ett visst dividerande med tränare och fysio på torsdag morgon (då det fortfarande inte kändes bra) bestämde vi oss att inte riskera någonting inför framtiden och avstå helgens lopp.. Attans!
Jag och min kropp kom helt enkelt inte riktigt överens denna vecka..
Så tur i oturen är det ingen allvarlig skada, och antagligen är jag fullt tävlingsbar redan nästa vecka. Men att tävla i helgen sätter för mycket på spel då jag kan förvärra skadan genom att rycka upp det eller så!

Så nu är jag hemma i Östersund igen, hit hade inte vintern kommit ännu! Här ska jag köra lite rehabträning, massage och träna lättare. Men framför allt ladda inför nästa helg!

Förhoppningsvis ska jag hinna med ett träningsrace innan jag far.. så jag kan få ladda ur mig lite för nu går jag på helspänn och fjärilarna i magen vägrar försvinna fast jag har sagt till dem att det inte blir någon tävling i helgen! 🙂

Jag hann i alla fall få rejält med bra träning under de 10 dagarna jag tillbringande i Bruksvallarna tillsammans med laget. Jag tycker att kroppen kändes bättre och bättre för varje dag, trots att jag blev mer och mer mör.. Konstig kombination, men så är det ofta!

Dessutom hann ju vintern komma på riktigt innan jag hann lämna Bruks, och en tur upp på Mittåkläppen hann jag med och fick njuta av den vackra utsikten och lugnet! Helt underbart och fantastiskt!

Nu ska jag ut och traska en sväng!

Må gott, så höres vi snart igen!
/en lätt frustrerad Anna panna 🙂

7 Comments on “Inte överens..

Skid-freak Falun
14 november, 2008 at 10:57

Be cool!

Svara
rboga
14 november, 2008 at 15:24

Synd,Anna med skada direkt på säsongen! Ta det lungt ett tag, och kom sedan igen med dina friska satsningar!

Svara
Roger_C
14 november, 2008 at 21:44

🙁 ,va tråkigt.
Jaja, Mittåkläppsrundan som du beskriver, med snön hängade som på dina bilder, är som sagt fantastisk samt helande för själen, blir så avundsjuk här i hällregn och 5 plus…
Ha en trevlig helg !

Svara
Lars Lindqvist
15 november, 2008 at 10:52

Attans osis Anna! Vi var många som hade sett fram emot premiären och så blir vår idol skadad. Ta det nu bara lugnt och äventyra inte resten av säsongen. Tänk på att många håller tummarna för dig.

Svara
Åke Wittzell
15 november, 2008 at 13:32

Tråkigt med skadan. Det kommer fler tillfällen att visa vad du kan.

Svara
Andrea
15 november, 2008 at 15:48

Massa pepp till dig, ser fram emot att se dig i nästa tävling istället 🙂 Väldigt avundsjuk att du fått 10 dagar i bruksvallarna också, hade gärna tagit mig en tur upp på mittåkläppen jag med…

Svara
Anders
17 november, 2008 at 19:31

Trist med skadan. Är spänd på om du har "ätit igen den där biten" upp till Kalla. Hoppas ni ger Virpi, Marit & co. en riktig match i år igen.
Ser framemot en skön skidsäsong.
Lycka till!

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *